Arkiv

Nu är vi i mål, nådde 570 27/9 !

INFORMATIONSMÖTE FIBERUTBYGGNAD

By Folketshus 3 oktober 3/10 kl 18:00

Råda Ordenshus 4/10 kl 18:00

Solbacka Lakheden 5/10 kl 18:00

Se annons i veckobladet

Tiden går och vi måste nå alla, över hela området.

Hör ni någon som har problem så tveka inte att tipsa eller be dem kontakta oss.
Det här gäller alla inom området Lakene / Sörby, Myra, Lakheden. Höje,
Jag har lagt upp en extra adress, help@hojefiber.se som går till mig. Jag skall efter bästa förmåga se till att ni får den hjälp ni behöver. Vi har översatta texter och personer i styrelsen som pratar flera språk som kan hjälpa till.

/Per Ekblom

DAGS ATT ANMÄLA SIG FÖR FIBER NU KÖR VI

Den 27/9 nådde vi 100% av anmälningarna

Målet är 570.

Alla måste teckna avtal mot Zitius, även medlemmar.

http://www.fibertillalla.se

Tips för sökning av adresser:

Svårigheten med att hitta adresser beror på att sökningen inte är bra. T.ex. Syrenvägen går inte att hitta men söker man på Syrén hittar man rätt. Det ligger också gamla och nya adresser blandade. Någon har hittar på sitt gamla postlåda.

Om ni vid registreringen får svaret att inte Zitius är aktiva i området beror det på att ni registrerat en felaktig adress. Ni kan inte skriva in nummer själva. Enbart adresser som hittas vi sökningen fungerar.

Hittar ni inte er adress kontakta Lars 070-635 83 19. alternativt help@hojefiber.se Kartan gäller så det är ingen som ligger utanför området. Alla skall med.

För att vara giltigt så måste ni även skriva på avtal. det räcker inte med intresseanmälan.

Kontaktpersoner övriga föreningar

Lakene: Kjell Lundin 073-727 54 77

Lakheden: Ola Persson 070-582 31 24, Per-Olof Henriksson 070-653 48 47

FAQ

Vad ingår i avtalet?

Anslutning till fastigheten med en box innanför väggen där ni sedan kan ansluta er dator/telefon/tv. Ni måste själva ordna ett vägguttag bredvid som strömförsörjer boxen. Jämför med telefon där televerket ansvarar till första jacket.

Kommer det några löpande kostnader sedan?

Inte för fibern. Den betalas vid installation. Du tecknar sedan avtal med en tjänsteleverantör. Se nedan.

Vad kostar internet?

Det är upp till dig att sedan teckna ett avtal med leverans av internet / telefon / tv. Helt beroende på vad du vill ha. Än så länge så finns inte vårt område med men ni kan gå in på http://zmarket.se och se vad ni sedan kan beställa.

Uppdaterad 21/5 2017

DAGS ATT ANMÄLA SIG FÖR FIBER

NU KÖR VI !

Årsmöte och infomöte avklarat. Nu ber vi alla som vill ha fiber i vårt område anmäla sitt intresse och skriva avtal. Använd länken nedan, det går också bra att anmäla sig med brev. Vårt mål är att vi skall nå 570st innan 31/7, det gäller hela området och vår del blir att nå upp till 300 st snarast

Vill ni ha hjälp, kontakta oss i styrelsen. Hör flera av sig i området kommer vi ordna miniträffar där vi hjälper er med blanketter och ifyllandet. Hör av er till styrelsen.

I dag är det 24 avtal skrivna och 27 intresseanmälningar insända. Det här gäller hela stora området. Jag skall försöka att här hålla er informerade om läget.

/per

 

Uppdaterad 16/5 2017

ÅRSMÖTET ÄR KL 17:00
21/5  By Folkets hus

Det i veckobladet meddelade tiden är det efterkommande informationsmötet.

Avtal är nu tecknat med ett enhetspris för alla, vart ni än bor i området. Alla som kommer på mötet kommer att få information om hur det går till men ni kan redan nu använda länken http://www.fibertillalla.se Vi kommer också att sända ut e-mail. Saknar ni information eller vill ha hjälp. Kontakt Styrelsen.

/per

Uppdaterad 4/5 2017

Då så kära vänner, Nu kallar vi till årsmöte söndagen den 21 maj kl 17:00 i By folkets hus.

Vi kommer efter sedvanliga årsmötet med viktiga nyheter angående förhandlingar.

Jag ber er som tidigare att kontrollera er e-post. Jag kommer denna gång att sända på ett annat sätt för att se om det lättare kommer förbi alla hinder. Det kommer att ta en bra stund att få ut alla men senast på fredag kväll skall alla brev gått ut. Hör av er om det inte kommit fram efter det.

Välkomna

Styrelsen/ genom Per

Uppdaterad 15/3 2017

Kallelse till Medlemsmöte

2017-03-23 kl.19.00 By Folket Hus.

Vi kallar till ett extra möte för att informera om läget. Alla är välkomna. Medlemmar har fått mer information i mail.

Välkomna!

Styrelsen

Uppdaterad 5/2 2017

VIKTIG INFORMATION

Det har börjat komma ut prospekt från IP-Only i vårt område med ett erbjudande angående Fiber.
Viktigt för er att veta! Vi inom fiberföreningen står inte bakom detta och vi rekommenderar ingen i dagsläget att skriva på.
Har ni frågor kring detta kan ni kontakta någon i styrelsen!

I grund och botten är det positivt att det finns ett kommersiellt intresse men just nu finns risken att det kan ställa till mer skada en nytta.
( det undertecknad upplever är att det känns konstigt att detta kommer först nu, efter att vi ansökt om bidrag, vilket faktiskt kan störa bidragsansökan och om inte vi får bidraget, kommer då IP-only inte heller att få något stöd? Drar de sig då ur? Det finns en klausul som säger att man inte kan få bidrag på områden där det finns intresserade företag.
Det här med ett tidsbegränsat erbjudande känns också olustigt. Vad är orsaken till att man kommer med detta just nu? Ekonomiskt borde det inte vara någon skillnad för företaget om det sker längre fram. )

Det vi ser som stora risker är att en anmälan är bindande och om IP-only bestämmer sig för att bara ta de ekonomiskt bästa delarna bryter detta sönder vårt område och lämna ytterområdena utan anslutning, och att kostnaderna där kommer att bli avsevärt högre.

Läser man det finstilta skriver de även att priset kan bli högre om avståndet eller grävningen på tomten blir längre än det som står i beställningen. I beställningen framgår det inget om hur lång denna sträcka är. Det kanske inte är något problem men friskriver bolaget för fördyringar som fastighetsägaren kanske inte kan påverka.

Slutligen är vår förhoppning att vi skall komma till ett lägre pris än vad IP-only skriver men det svåra är att vi i dagsläget inte vet när och om bidraget går igenom.

Höje fibers styrelse genom /Per Ekblom

Uppdaterad 29/12 2016 

I dag sattes en ‘milsten’ i föreningens historia.

I ett möte med övriga grannföreningarna finjusterades det sista i underlagen och nu är ansökan för fiberstöd klar. Den kommer att sändas in de närmaste dagarna.

/per

Uppdaterad 7/12 2016 

Dags för uppdatering. Tänkte komma med lite positiv information.

Efter extra föreningsstämman har vi samarbetat med grannföreningarna och med kommunens hjälp genomförs en ny förstudie som nu närma sig sitt slut. Vi kommer snart att tillsammans lämna in ansökan för bidrag.

Kommunen drar sitt strå till stacken och kommer via stödmedel investera i en del av infrastrukturen. Vi kommer att få hjälp med en av de tyngre stamledningarna inom vårt område.

Förstudiens kalkyler visar en klar positivt trend.

Sedan en brasklapp. Inbetalningen av medlemsavgiften haltar och snart går vi in i ett nytt år. Nya påminnelser kommer att gå ut.

/per

Uppdaterad 9/9 2016 

Extra föreningsstämma 2016-09-08
Då har vi genomfört vår extra föreningsstämman i By folkets hus.

Innan förhandlingarna höll Fastighetsförmedlaren Mellqvist ett föredrag över hur snabbt marknaden har förändrats och hur viktigt det idag är med fiberanslutning. Framför allt om man hamnar i en situation där man ganska snabbt behöver komma till avslut.
Dagens yngre köpare kommer ofta från ett boende där fiber finns och vill ej skaffa hus där detta saknas. Samma sak gäller även för utländska köpare. De vill gärna bo här så länge som möjligt på året och vill då ta med sig arbetet hit. Saknas fiber blir det idag svårt att sköta detta, fastigheten ratas.
Förr var den första frågan  “läge,läge och läge”, och sedan värmesystem. Nu kommer frågan om fiber före värme.

En annan punkt som Mellqvist tryckte på är att en installation så som fiber kan räknas av som investering i fastigheten och då kan dras av och sänka skatten vid en försäljning. Det man också ser är att fastighestpriserna inte stiger med fiberanslutning, däremot sjunker de för de som saknar.

— Extrastämman —
Extrastämman öppnades och efter sedvanliga punkter höll ordf. Lars en resume över vad som hänt efter årsmötet. Det har genomförts ett antal mötet med kommun och närliggande fiberföreningar framför allt eftersom kommunen sett att föreningarna haft svårt att få bidrag. En stor stöttesten har varit storleken. (se tidigare inlägg)
Här har nu arbetet tagit ny fart och kommunen har nu startat förstudien för fiber i hela kommunens södra del.
Kommunen har även sökt stödmedel från EU för utbyggnad av stamnätet till i området liggande företag. Vi kan här inte förvänta oss en komplett utbyggnad men det ser ut som om att den sträckning där vi kommer att ha högsta kostnaderna kommer att kunna byggas av kommunen.

Styrelsen önskade därför från stämman en fullmakt att gå vidare med samarbetet och detta bifölls av samtliga närvarande.

Men för att nå ända fram behöver vi fler medlemmar av fastboende i området. Vi är nästan där men behöver ytterligare några medlemmar.
Återigen ber jag er att diskutera detta med era grannar och se till att ALLA kommer med.

/per

Uppdaterad 19/8 2016 

Medlemsmöte Torsdagen den 8 sep kl 19:00 By folketshus

(Obs editerat tidigare fel dag angiven)

Som jag förvarnade om på årsmötet kommer vi snart att formellt kalla till medlemsmöte. Agendan är bl.a. det som jag skrivit om nedan.

Vi kommer också bjuda in alla permanentboende i området som inte är medlemmar för mer information om hur viktig fibern är för vår bygd och för fastigheterna. Det kommer bli ett deltagande av Mellqvist (fastighetsmäklare) som berättar om vikten av fiberanslutningen i fastigheter.

/Per

Uppdaterad 3/8 2016

Onsdagen 13:e juli besökte Lars och Ulf Sunnemo fiberförening och diskuterade ett eventuellt framtida samarbete. Ingen av föreningarna är tillräckligt stor för att ensam få bidrag med de regler som gäller just nu. Tanken är att Sunnemo, Höje och Lakene går ihop med en gemensam bidragsansökan. Sunnemo har redan en ansökan som kan kompletteras med de andra fiberområdena och resultera i en komplett bidragsansökan redan under hösten. Hagfors kommun har lovat bidra med en förstudie till ansökan. 3:e augusti möts vi igen tillsammans med Lakene och 11:e augusti besöker vi Hagfors kommun.

Nu är det hög tid för sista rycket och speciellt få med fler fastboende i föreningen. Vi behöver få upp anslutningsgraden några procent till för att öka chansen att få bidrag. Så nu gäller det! Billigare lär det aldrig bli att få fiber, under förutsättning att vi får bidraget!

/ Ulf

Komplettering.

Tyvärr lite försenad utläggning, får skylla på kommunikationsmiss mellan Ulf och mig (Per). Vi har genomfört ovan möte den 3 augusti där ett antal representanter från olika delområden deltog och vi drog upp vissa strategier för ett ev. samarbete.

Intressant länk

http://www.nyteknik.se/digitalisering/ny-fajt-om-kommunalt-bredband-6577924

ÅRSMÖTE GENOMFÖRT !

Uppdaterad 24/5 2016

Själva årsmötet genomfördes snabbt och smidigt bl.a tack vare en aktiv och påläst valberedning och ordförande Björn T. Styrelsen tackar för att vi fick förtroende för ytterligare ett år. Ett år som vi hoppas kommer att bli mer händelserikt. Efter årsmötet hade vi det sedvanliga information och medlemsdialogen. Förhoppningsvis har alla som deltog på fått svar på sina frågor. I vart fall alla frågor som vi fram till i dag har svar på.

I stora drag är fortsättningen att vi fortsätter grovprojekteringen då vi tror att vi kan få en bättre uppfattning om priset. Vi kommer därför att “tomta” runt i buskarna för att leta lämpligaste förläggningen. Fråga är sänd till vägverket om möjlighet till förläggning över bron.

Samtidigt vill vi se en fortsatt tillströmning av medlemmar. Förutsättningarna ändras och för att nå största möjlighet till bidrag måste vi över 80% vilket är en liten bit till.

ÅRSMÖTE PLANERAT TILL 23/5 2016

Uppdaterad 8/4 2016

I tisdags var nytt styrelsemöte, på agendan var Årsmöte och fortsatt projektering. årsmöte är nu planerat till 23/5 i By folkets hus.

Efter sedvanlig årsmötesförhandlingar kommer vi att berätta hur långt vi kommit och vart vi står i projektet.

Nu har vi kommit igång med vår egen projektering med kabeldragning. Som jag skrev tidigare kommer vi att röra oss lite mer i bygden och titta på lämpliga platser för vår rördragning. Allt för att komma lite närmare vart prislappen kommer att hamna på. Vi jobbar också på att se vart och hur mycket övriga konsulter som behöver anlitas och vad dessa kostnader kommer att hamna på. Bland annat vet vi inte ännu om vi måste borra under älven eller om vi får möjlighet att använda Höjebron.

Ni som har facebook kan följa diskussioner via denna  länk. 

Tyvärr kan inte alla följa detta och det dyker upp en hel del länkar till artiklar som berör fiber i allmänhet. Jag skall försöka att även lägga ut lämpliga av dessa även här här följer några.

Ny teknik: Besked PTS det behövs mer pengar

Ny teknik: Det glöder i svenska bredbandsutbyggnaden

Från 2015

Ny teknik: Mehmet Kapln om försenat fiberstöd

SVD: Nu skall det bli billigt bredband

Uppdaterat 17/3 2016

Händer det något? Jodå vi jobbar för fullt! Efter Jul skulle vi beställa en grovprojekteringen. Starten fördröjdes något då det öppnade sig nya möjligheter med att få tillgång till redan liggande rör. Detta var tvunget att redas ut först innan vi kunde trycka på knappen.

Svaret kom vecka 10 och därför var det nu dags att samla styrelsen för nästa steg. Underlaget var mycket grovt skissat och tar inte hänsyn till våra verkliga markförhållanden. Därför är det inkomna underlaget tilltaget som “sämsta fall”. Vi kommer därför inte att kunna använda det obearbetat för mer än att förbereda bidragsansökan. Däremot har vi nu en bra grundkalkyl med förslag på lämpliga rördragning.

Nu kommer vi att själva titta hur det ser ut och göra oss en mer detaljerad bild över verkligheten. Det här kommer att ta mycket kraft men bara vi ordnat lite egen teknik så kommer ni kanske träffa på några tomtar som är ute och knallar fram och tillbaka på vägarna för att rita kartor.

Känner ni någon som är intresserad och kunnig på rörläggning så tipsa oss gärna. Området är stort och vi kommer att behöva all hjälp vi kan få.

Det är aldrig för sen att gå med. Däremot kommer det att kosta mer desto senare anmälan kommer in

Medlemsmöte 16/11 2015

Då var även det genomfört. Fler än 45 personer deltog.

Styrelsen redogjorde för medlemsläget där vi konstaterade att vi passerat 50% av de fastboende. Som en kommentar från deltagare har vi räknat totalt över hela vårt inrutade område. Vi skall därför försöka göra en kalkyl av de som ligger i bidragsgivande del av området. Därefter följde lite diskussion om medlemsvärvning och nästa steg.

Mötet beslutade att vi skall sätta ett slutdatum och när vi där efter påbörjat förprojekteringen kommer en administrativ av gift att tas ut av eftersläntrare. Dessa kommer att innebära nya beräkningar och omtag samt att vi måste få tyck på att komma till skott.

Styrelsemöte 20/10

Ytterligare en månad gått. Vi får kontinuerligt in anmälningar men det är inte riktigt den uppslutning vi hoppats. Det är många som måste påminnas därför så ber vi er åter igen att hjälpa oss fylla kartan.

Mötet beslutade följande:

Datum för det framflyttade medlem /informations mötet 16/11 Måndag den 16/11 kl 19:00 By folkets hus.

En agenda för mötet där vi bland annat skall besluta om det är dags att gå över i projektstadiet och därmed sätta ett datum där alla intresserade måste ha registrerats.

/eka

Styrelsemöte 8/9

På styrelsemötet gick vi igenom de punkter vi tänkt oss genomföra under sommaren och hur det gått.

Vår första punkt att ta fram skyltar stötte på div problem så vi fick fram dem några veckor försent. Det fick till följd att hela uppsättningen flyttades betydligt längre fram. Det blev orsakade också att vi inte fick upp dem samtidigt över hela området. Våra övriga bokade aktiviteter följde annars planenligt.

Vi ser också att tillströmningen av medlemmar fick en skjuts men tyvärr har vi inte nått de mål vi hoppas.

Båda dessa sakerna, skyltar och medlemsantalet fick till följd att vi inte ser någon nytta med att kalla till medlemsmöte, vi ser ännu ingen möjlighet att starta nästa steg projekteringen förrän vi blir fler. Vi har bland annat många som meddelat sitt intresse men ej anslutit sig som medlemmar. Vi har också många som vi inte alls lyckats nå.

Planen blev nu att

  • Kontakta alla som finns på intresselistan och få med dessa som medlemmar.
  • Fortsätta att aktivt söka de fastighetsägare som ej hörts av.

Nytt styrelsemöte genomförs i oktober och förhoppningsvis kan ett konstruktivt medlemsmöte utföras i november

/eka

Styrelsemöte 11/5

Då var det dags att ta tag i alla ideer som kom på årsmötet. I stora drag var det tre delar som vi fokuserade på.

Det första är att få fram lämpliga skyltar att sätta upp. Erfarenheten är att detta ger den extra skjuts som föreningen behöver för att få ut sitt budskap.

Det andra blir att få fram information att presentera till våra fritidsboende på deras eget språk. Detta skall vi sedan använda för riktad kontakt nu under sommaren.

Till sist skall vi försöka synas i bygden på de naturliga mötesplatser som finns. Händelser och företag.

För att få ihop detta så snart som möjligt påbörjar arbetet omedelbart. Vi bestämde oss om att samlas i början av Juni för att färdigställa och fördela det materiel som tagits fram.

/eka

Hur gick årsmötet i By?

En sammanfattning.

Årsmötet sköttes av Björn T som med smidighet o humor snabbt lirkade igenom de sedvanliga punkterna. Efter en kort fika gick vi igenom hur det ser ut just idag. Hur många medlemmar vi är och hur de är fördelade över området. Vi pratade om de ständigt förändrade förutsättningar med regelförändringar från myndigheter och vad fiberföreningar runt om oss gör.

I de diskussioner som där följde fick vi som styrelse ett antal punkter att ta med oss. Styrelsen beslutade sig därför att snabbt ha ett möte där vi skall se över genomförandet. Det var bland annat att synas vid de olika tillfällen som i sommar dyker upp där vi kan nå våra sommargäster.

Vårt mål är att under hösten gå till nästa steg med projektering men för att nå dit måst vi samla fler registrerade medlemmar. Många som tidigare meddelat sitt intresse har fortfarande inte registrerat sitt medlemskap. Därför har vi många som behöver ett samtal eller besök.

Så ta med blanketter för anmälan och även ett Informationsblad  för att presentera informationen i text och knacka dörr, ta också med dessa när ni skall träffas ute i bygden.  Vill ni ha hjälp, samla ihop några grannar för en träff och kontakta mig så kan jag komma och ge en presentation om vad fiber är och varför det behövs.

Mer om vad vi tänker göra i sommar kommer efter styrelsemötet.

/Per (eka) Ekblom

Nästa Medlemsmöte 2 september 2015.  framflyttat

28 april 2015 Årsmöte i By, kl. 19.00
22 januari 2015
Nu börjar medlemsansökningarna att komma in!

Här kan ni ladda ner information och medlemsansökan.
Viktig information från Fiberföreningen 2015-01-17
Medlemsansökan Fiber i Höje

17 januari 2015
Idag lördag hade vi ett arbetande styrelsemöte.
Arbetsmöte 2 2015-01-17
Vi gick igenom svaret på vår skrivelse till Hagfors kommun, där vi kunde konstatera att kommunen försökte att få föreningen att betala för deras kostnad att lägga vattenledningen över Klarälven, man kan fundera på om det står i kommunallagen att vissa ytterområden i en kommun ska vara med och subventionera kommunala angelägenheter?
Vi får hoppas att i en snar framtid, Hagfors kommun fick sig en tankeställare hur man agerar mot kommuninnevånare, samt att andra fiberföreningar möts med en större förståelse och en mer samarbetsvillig kommun.
Vad gjorde vi mer?
Vi inventerade samtliga fastigheter inom vårt fiberområde, vi delade upp dem på permanentbostäder, fritidshus, företagsfastigheter och ödefastigheter. Vi numrerade också fastigheterna så att vi fick ett arbetsunderlag för att fortsätta arbetet med att få fler intresserade av fiber/bredband.
Underlaget ska också användas för att Hagfors kommun ska skicka in uppgifter till länsstyrelsen om det totala bidragsbeloppet som vi kommer att söka.

Nu har vi tagit fram en ansökningsblankett som ni kan använda för att bli medlemmar i själva föreningen Fiber i Höje Ekonomisk Förening, vi beslutade också om medlemsavgift för 2015 för att få in pengar för våra administrativa kostnader, tryckning av material, utskick och avgifter till bolagsverket och bankgirot, som det hittills varit så har styrelseledamöter tagit pengar ur sin egna ficka, detta håller ju inte i längden.
Vi beslutade också om ett insatskapital på 200 kr per fastighet

Vill ni gå med i föreningen innebär det INTE att ni måste ansluta fastigheten till fibernätet, beslut på detta kommer att ske senare när vi vet kostnaden per fastighet och då kommer ett särskilt avtal att behöva skrivas under av samtliga ägare till berörd fastighet.

Arbetet fortgår också med att skicka ut ytterligare ett informationsblad.

Föreningsstämman planeras till april månad och den troligaste lokalen blir By-Skymnäs Folketshus, vi återkommer med exakt tid.

17 december 2014

Vi hade vårt tredje styrelsemöte ikväll i Ena bygdegård.
Där vi fick rapporter från möten, där styrelseledamöter deltagit.
1. Möte med Hagfors kommuns ledande politiker den 25/9, där man bland annat
diskuterade kommunens åtagande och ansvar för att fiber i våra bygder ska
bli verklighet.
2. I gamla kommunhuset i Ekshärad hölls ett möte den 16/10 där man fick
information från Bynet, och deras arbete kring kanalisation. Styrelsen
diskuterade kring Bynets upplägg och kom fram till att vi inte hade
tillräckligt med personella resurser för att klara av det åtagande som
krävdes.
Vi beslutade om att en ledamot från vår styrelse kommer att ingå i den
paraplyorganisation som ska bildas för samtliga fiberföreningar i Hagfors
kommun,
Nästa punkt på dagordningen var:

HUR GÅR VI VIDARE.
Idag har 136 hushåll anmält intresse av att vara med i en framtida
fiberutbyggnad, vi behöver bli fler för att projektet ska bli verklighet.
För att bli fler så ska vi tillsammans med Hagfors kommun gå ut med
information i veckobladet, en ny omgång flygblad ska delas ut, affischer ska
sättas upp på lämpliga ställen i bygden och vi ska försöka att besöka ett
antal hushåll för att få fler att gå med.

För er som vill läsa mer om bredband:

Länsstyrelsen : Bredband på landsbygden

Jordbruksverket : Utveckla bredband

Vi behöver fler som hjälper till med att marknadsföra Fiber i Höje
Hör av er till någon i styrelsen

Mer

Bredband på landsbygden – Länsstyrelsen Värmland

Länsstyrelsen har möjlighet att vara med och finansiera upp till 50% av
kostnaden för att anlägga kanalisation till lokala fibernät. Stödet går att
söka av organisationer, föreningar och byalag.

3:e juli
Styrelsemöte.

27:e maj
Styrelsemöte; Diskuterades Hemsidan, Medlemsinsats, Ambassadörer och Markavtal.

4:e april
Nu har vi skickat in ansökan om den ekonomiska föreningen till Bolagsverket, så nu väntar vi på ett godkännande så att vi kan gå vidare med att får ett bankgirokonto och F-skatt.

23:e mars
I eftermiddag hade vi möte i Ena bygdegård, där vi bildade en interimsstyrelse och kommer att registrera den ekonomiska föreningen “Fiber i Höje ekonomiska förening”.